Uitleg

Hieronder vinden jullie het volledige schema hoe wij als RDK onze werking langzaam weer willen opbouwen om jullie binnen het kader van de coronamaatregelen toch maximaal te laten trainen.
Voor alle trainingen tot het einde van de zomer wordt er gewerkt met een reservatiesysteem.

Dit betekent dat er voor iedere training op voorhand moet ingeschreven worden. Dit loopt via een online document waar iedereen zelf zijn naam in kan plaatsen. Iedereen kan enkel voor zichzelf en maximaal 1 persoon het formulier invullen.
Het formulier wordt iedere maandagavond openbaar gemaakt. Op zondagavond 23u sluiten we dit formulier af waarna we een bevestiging met overzicht via Whatsapp zullen verspreiden. We voorzien ook een reservelijst voor mochten er tijdens de week nog mensen afvallen. Iedereen heeft tot 48u op voorhand de kans om zijn reservering te cancelen. Dit kan door een berichtje te plaatsen in de algemene Whatsappgroep van RDK.

Mensen die echter te vaak cancelen zullen een week uitgesloten worden van de trainingen. Iemand die zegt te komen naar een training maar niet komt opdagen zonder 48u op voorhand te verwittigen, wordt een week uitgesloten van alle trainingen.

Nu – 30 juni

Zwembad

Tot en met 30 juni blijven de zwembaden sowieso gesloten waardoor wij geen trainingen kunnen aanbieden in Lago Kortrijk Weide.

Open water

Wat open water betreft, blijven de kleedkamers op de Gavers tot nader order gesloten. Hierdoor lijkt het ons ook niet haalbaar om trainingen op open water aan te bieden.

Alternatief – Dryland

Wel weten we dat jullie natuurlijk staan te popelen om weer in beweging te komen. Daarom zouden we vanaf woensdag 27 mei starten met het organiseren van droogtrainingen. Deze focussen voornamelijk op core-stability en conditie. Hiermee hopen we jullie klaar te stomen tegen wanneer we weer het water in mogen duiken.

Deze trainingen zouden doorgaan op Woensdag en Zaterdag. Telkens opgedeeld in blokken van een uur. De locatie wordt later meegedeeld. Het schema ziet er als volgt uit:

DagLocatieBlok 1Blok 2
WoensdagMagdalenapark, Kortrijk17u – 18u18u – 19u
ZaterdagMagdalenapark, Kortrijk10u – 11u11u – 12u

1 juli – 31 augustus

Zwembad

Aangezien deze zomer reizen nog zeer moeilijk gaat zijn en veel mensen zich dus in Belgiƫ zullen bevinden willen wij als club jullie de mogelijkheid geven om te blijven trainen in het zwembad. Daarom voorzien wij deze zomer 1 wekelijkse training in het zwembad op zaterdag. Dit zal een techniektraining zijn waardoor we de groep moeten opdelen in kleinere groepen om de social distancing toch te kunnen garanderen.

Open water

Deze zomer streven wij er naar op twee trainingen per week te voorzien op de Gavers, op woensdagavond en zondagochtend. Wij hebben als club 8 stuks materiaal ter beschikking om op te trainen. Hierdoor voorzien we per dag twee trainingsmomenten om iedereen maximaal de kans te geven om deze trainingen bij te wonen.

Concreet ziet het schema voor deze zomer er als volgt uit:

DagPlaatsBlok 1Blok 2
WoensdagPRNC De Gavers17u – 18u18u – 19u
ZaterdagLago Kortrijk Weide10u – 11u11u – 12u
ZondagPRNC De Gavers10u – 11u11u – 12u